Kezdőlap Olvasgató Újabb kerékpáros útszakasz létesült a Börzsönyben

Újabb kerékpáros útszakasz létesült a Börzsönyben

Budapest, 2016. május 9., hétfő (MTI) – Újabb kerékpáros útszakasz létesült a Börzsönyben, Királyrét és Nógrád között – tájékoztatta az MTI-t az Ipolyerdő Zrt. közönségkapcsolati vezetője hétfőn.

Lengyel László elmondta, hogy az 55 millió forintos fejlesztés keretében megépült egy 4 kilométeres új kerékpározható út, 10 kilométer hosszan felújítottak és kerékpárral is járhatóvá tettek egy már meglévő utat, valamint megújult egy 6 méter széles híd, két pihenőhelyet alakítottak ki, és megszépült két forrás is.
Az erdőgazdálkodási társaság munkatársa kiemelte: a Királyrét és Nógrád közötti kerékpározható makadámút lehetővé teszi, hogy például Kismarosról elindulva Királyréten, Nógrádon át el lehessen kerekezni a Diósjenő-Kemence, majd az Ipoly-völgyben, azután az EuroVelo hálózatra csatlakozva visszajuthassunk a kiindulási állomásunkra.
Hozzátette: a mostani szakasszal együtt már egy 100 kilométeres kerékpározható hálózat áll a kerékpárosok rendelkezésére a Börzsönyben, amely biztonságos közlekedést tesz lehetővé a családok számára is.
A szakember kitért arra is, hogy a kerékpárosokat szolgáltatásokkal is segítik: a nagymarosi bringaponton kölcsönzési és szervizelési lehetőség van, továbbá a Magyar Természetjáró Szövetség közreműködésével kerékpáros elsősegély helyek is találhatók több ponton.
A beruházások az Észak-Magyarországi Operatív Program pályázatának keretében valósultak meg.

hda \ gjé \ gry

MTI 2016. május 9.

 

(Kép forrása: Internet)