Kezdőlap Események Városalapítók Napja Kiskőrösön

Városalapítók Napja Kiskőrösön

Háromnapos rendezvénnyel ünnepli meg Kiskőrös a városalapítók napját, ahol színes programokkal várnak minden kedves érdeklődőt. Az eseményre május 20-tól 22-ig kerül sor, számos helyszínen.

Sor kerül fúvószenekari előadásra, haditechnikai bemutatóra, ismeretterjesztő előadásokra és fergeteges koncertekre. A főzőversenyre május 21-én, szombaton kerül sor, melynek megnyitója 9 órakor lesz. Aznap kerül megrendezésre, a Polgármester kupára, de a Kiskőrösi Motoros Baráti Kör és vendégei motoros felvonulást tartanak. A Városalapítók Napjának hivatalos megnyitója szombaton 10.30 körül veszi kezdetét, mely után előadások és koncertek lesznek egészen estéig.

Az Országos Rétesfesztivál is a háromnapos esemény keretén belül kerül megrendezésre, ahol rétes készítés mellett belekóstolhatnak az érdeklődők magyar, szlovák és a szomszéd települések réteseiből is. Vasárnap is számos látványos program várja a családokat, ahol a Kiskőrös Városi Borversenyének díjátadó ünnepségére is sor kerül. A vasárnapot a Csík Zenekar koncertje zárja Rúzsa Magdi és a Fitos Dezső Tánctársulat közreműködésével.

Rétes_gasztronómiai_fesztivál_Kiskőrös (1)