Kezdőlap Gazdaság 35 ezer négyzetméteres logisztikai ingatlant vásárolt az OTP Ingatlanalap

35 ezer négyzetméteres logisztikai ingatlant vásárolt az OTP Ingatlanalap

Alapterület alapján ez volt az OTP Ingatlanbefektetési Alap eddigi legnagyobb tranzakciója

Két hónapon belül már a második logisztikai ingatlannal bővítette portfólióját az OTP Ingatlanbefektetési Alap. A 35 ezer négyzetméteres raktárkomplexum Dél-Pesten, a gyáli ipari parkon belül helyezkedik el, a repülőtér, az M5-ös autópálya és nagy multinacionális vállalatok szomszédságában. Az ingatlan kiváló lokációjának és műszaki színvonalának köszönhetően 100 százalékos kihasználtság mellett működik, bérlői hosszú távon stabil, sikeresen működő multinacionális vállalatok. A tranzakció az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő folyamatos portfólióépítési stratégiájának része, így várhatóak még újabb tranzakciók 2016-ban.

Budapest, 2016. június 22. Két hónapon belül két nagy értékű, kiváló minőségű logisztikai ingatlannal bővült az OTP Ingatlanbefektetési Alap portfóliója: a 30 ezer négyzetméteres győri raktárbázis után most egy 35 ezer négyzetméteres gyáli ingatlant vásárolt az alap, ez jelenleg a legnagyobb alapterületű épület a portfóliójában. A 16 hektáros telken elhelyezkedő ingatlan 100 százalékos kihasználtság mellett működik, ami többek között a kivételesen jó elhelyezkedésének is köszönhető.

„Az elmúlt öt évben meglehetősen átrendeződött Budapest logisztikai térképe. Egyre több bérlő választja a dél-pesti régiót, az autópálya, a repülőtér és a multinacionális vállalatok közelsége miatt; a gyáli ingatlan megvásárlásával az ebben rejlő befektetési lehetőségeket szerettük volna kihasználni” – mondta a tranzakció kapcsán Tóth Balázs, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: a hazai logisztikai ingatlanok iránt évek óta folyamatosan növekszik a kereslet, így az „A” kategóriás, jó lokációjú logisztikai ingatlanok hosszú távon is fenntartható hozamtermelési képességgel bírnak.

A bérlői mix túlnyomó részét multinacionális vállalatok alkotják, az épület belső szerkezete az ő speciális raktározási és műszaki igényeik szerint lett kialakítva. Ez nem jelent mást, mint hogy a bérlők többsége hosszú távra rendezkedett be az ingatlanban, ami erősíti az OTP Ingatlanbefektetési Alap jövedelemtermelésének stabilitását.

„Az elmúlt hónapokban rekordmennyiségű tőke áramlott az OTP Ingatlanbefektetési Alapba, a forrást jelentős részben ilyen kiemelkedő adottságokkal rendelkező ingatlanokba szeretnénk fektetni a jövőben. A portfóliófejlesztés keretében jelenleg is folyik egy hasonló méretű tranzakció előkészítése, amivel célunk az alap jövedelmezőségének további növelése” – tette hozzá Tóth Balázs, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő vezérigazgató-helyettese.

Legutóbb Győrben vásárolt be az OTP Ingatlanbefektetési Alap

Idén április végén Győrben, az Audi-gyár és több autó-, gép-, elektronikai ipari és kereskedelmi cég szomszédságában vásárolt raktárbázist az OTP Ingatlanbefektetési Alap. A 30 ezer négyzetméteres ingatlan közel 100 százalékos kihasználtsággal működik, bérlői között tőkeerős hazai és multinacionális cégek szerepelnek. Az alapnak ez már a második „A” kategóriás logisztikai ingatlana a nyugat-dunántúli megyeszékhelyen, így a vételről való döntésben a portfóliófejlesztés igénye mellett az üzemeltetésben és gazdálkodás terén kínálkozó potenciális szinergiák is szerepet játszottak.

OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt.

Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. az OTP Bank Nyrt. 100 százalékos tulajdonában álló vállalkozás. A társaság által kezelt OTP Ingatlanbefektetési Alap közel 14 éve működő nyíltvégű ingatlanbefektetési alap, és olyan piaci szegmensben nyújt befektetési lehetőséget ügyfeleinek, amelynek kockázata kisebb, mint a részvényeké, stabil, hosszú távon fenntartható hozamtermelő képességgel bír, ugyanakkor jelentős felértékelődési potenciált tartalmaz. A növekedési lehetőségeken túl az ingatlanalap által nyújtott befektetési lehetőség másik nagy előnye a kockázatmegosztás. A jelentős méretű alap vagyona túlnyomórészt magas bérbeadottságú ingatlanokból áll. Az OTP Ingatlanbefektetési Alap kimagasló stabilitását az adja, hogy portfóliójának bérlői között magas arányt képviselnek a multinacionális társaságok, az állam és szervezetei, valamint diplomáciai testületek. Az OTP Ingatlanbefektetési Alap befektetési jegyei országszerte megvásárolhatók az OTP Bank erre kijelölt fiókjaiban, valamint elektronikus értékesítési csatornáin keresztül.