Kezdőlap Események A jegybank visszaállította a FuturAqua részvények tőzsdei kereskedését

A jegybank visszaállította a FuturAqua részvények tőzsdei kereskedését

Budapest, 2016. június 1., szerda (MTI) – Visszaállította a FuturAqua részvények tőzsdei kereskedését szerdán a jegybank, miután a kibocsátó eleget tett a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásoknak – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán az MTI-vel.

Az MNB április 25-én függesztette fel a FuturAqua Nyrt. papírjainak kereskedését, mert megállapította, hogy a cég 2014. évi konszolidált éves beszámolójával kapcsolatos független könyvvizsgálói jelentés nem felelt meg a vonatkozó előírásoknak. Bár a jogsértést nem közvetlenül a FuturAqua Nyrt. mulasztása idézte elő, a rendszeres tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó szabályok súlyos megsértése miatt az MNB felfüggesztette a részvény forgalmazását.
A FuturAqua Nyrt. május 30-án teljesítette a jegybank által előírt rendszeres tájékoztatási kötelezettségét, és közzétette – többek között – a 2014. évi konszolidált éves beszámolójáról készített, a könyvvizsgáló által ellenvéleménnyel ellátott független könyvvizsgálói jelentését, így a cég papírjaival szerdától ismét lehet kereskedni a Budapesti Értéktőzsdén.

gtr \ gry

MTI 2016. június 1.

 

(Kép forrása: Internet)