Kezdőlap Események A kiskunhalasi rendőrök előadásai és bemutatói is színesítették a városi bölcsőde által...

A kiskunhalasi rendőrök előadásai és bemutatói is színesítették a városi bölcsőde által szervezett gyermeknapot.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy felhívják a gyermekek figyelmét a nyári szünetben rájuk leselkedő veszélyekre és a megelőzés lehetőségeire. Ennek érdekében a rendőrök az elmúlt hetekben a nyár veszélyeiről tartottak előadásokat, prevencióval foglalkozó interaktív foglalkozásokat óvodákban, valamint általános és középiskolákban egyaránt.

A gyermekkorúaknak rendkívül fontos tulajdonságuk, hogy ők a legfogékonyabbak az új ismeretek megszerzése terén, esetükben a tanulás hatásfoka kiemelkedően magas. Ezért a közlekedési szabályok ismertetése, a veszélyek tudatosítása és a helyes magatartásminták átadása balesetektől óvhatja meg a gyermekeket és akár életmentő is lehet.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai is részt vettek a Kiskunhalasi Városi Bölcsőde által szervezett gyereknapon 2016. június 17-én, ahol több mint 50 gyermek és szüleik voltak jelen.

A kicsik nagy lelkesedéssel fogadták a rendőröket, kipróbálták a mobil kisautókat, beültek a szolgálati gépkocsiba és azt is volt lehetőségük megtapasztalni, milyen érzés rendőrmotoron ülni. A legkisebbeknek életkori sajátosságaiknak megfelelően baleset-megelőzési tanácsokat adtak és felhívták a figyelmüket a nyáron rájuk leselkedő veszélyekre, azok elkerülésének lehetőségeire.

A gyermekeken és szüleiken kívül a rendőrök is jól érezték magukat, hiszen a résztvevők mosolyogva köszönték meg a foglalkozásokat, bemutatókat.