Kezdőlap Események A Symantec megvásárolja a Blue Coat kiberbiztonsági céget

A Symantec megvásárolja a Blue Coat kiberbiztonsági céget

Mountain View/Sunnyvale, 2016. június 14., kedd (MTI) – A webes felületeken és a számítástechnikai felhőben jelentkező fenyegetések elhárítására szakosodott Blue Coat Systems Inc. megvásárlásával bővíti kibervédelmi fegyvertárát a személyi számítógépekre telepített vírusvédelemben úttörő Symantec Corp. – közölte honapján a Symantec.

A 4,65 milliárd dolláros készpénzes, részben forgóeszközökből, részben hitelből finanszírozott akvizíciót mindkét cég felügyelőbizottsága jóváhagyta. A tranzakció lezárására a szokásos feltételek teljesülésével az idei harmadik negyedévben kerülhet sor.
A lezárást követően Greg Clark, a Blue Coat vezérigazgatója veszi át a Symantec Michael Brown áprilisi távozásával megüresedett vezérigazgatói posztját.
A világszerte 15 ezer ügyféllel rendelkező Blue Coat piacvezető az integrált webes és felhővédelmi szolgáltatásokban.
A Blue Coat akvizíciójával a Symantec az ágazat jövőjét és fejlesztési irányait is meghatározó lépéssel erősítette meg pozícióját a kiberbiztonsági piacon. Közölték, az együttműködésnek köszönhetően ügyfelei a lehető legjobb védelemben részesülhetnek a fenyegetettségek széles körével szemben. A teljes körű védelmi szolgáltatások a vállalati ügyfelek számára lehetővé teszik a felhő-technológia által kínált üzleti potenciál teljes kiaknázását.
Az egyesült vállalatba vetett üzleti bizalom jeleként a Blue Coat többségi tulajdonosa, a Bain Capital LLC befektetési társaság a befolyt vételárból 750 millió dollárt forgat vissza az új vállalatba részvényre átváltható kötvénybefektetés formájában, a Silver Lake technológiai befektető társaság pedig egy újabb 500 millió dolláros átváltható kötvénybefektetéssel duplázza meg az idén a Symantec vállalatba befektetni tervezett 500 millió dollárt.

edi \ gry

MTI 2016. június 14.

 

(Kép forrása: Internet)