Kezdőlap Események A Telenor egyenként 150 millió forint értékű programmal támogat 5 magyar startupot

A Telenor egyenként 150 millió forint értékű programmal támogat 5 magyar startupot

Budapest, 2016. június 16., csütörtök (MTI) – A Telenor Accelerate programja egyenként 150 millió forint értékű programmal, ezen belül 5-10 millió forint készpénz befektetésével támogat 5 magyar digitális startupot, mindezért cserébe kisebbségi részesedést szerez a cégekben – közölte Takács Zoltán, a Telenor Magyarország innovációért felelős alelnöke csütörtökön az MTI-vel.

A programhoz csatlakozó startupoknak a Telenor lehetővé teszi többek között, hogy hozzáférjenek a cég ügyfélköréhez és partnerhálózatához, valamint tesztelési és marketinglehetőségeket kapnak a Telenor-csoport 200 millió ügyfele és 1 millió nagyvállalati partnere körében. A startupok hozzáférést kapnak extra finanszírozási forrásokhoz azzal, hogy a 3 hónapos program végén egy demo nap keretében kockázati tőkebefektetők és a Telenor mint befektető számára bemutathatják fejlődésüket és terméküket.
A Telenor olyan startupok jelentkezését várja a programra, amelyek még a fejlődés korai szakaszában járnak, de már rendelkeznek internetre csatlakozó termékük prototípusával. A terméknek a pénzügy-technológia, a mobil egészségügy, az oktatás, a szórakoztatóipar, az elektronikus és mobilkereskedelem, a kommunikáció, a játékprogramok, a dolgok internete (Internet of Things, IoT), a gépek közötti kommunikáció (machine to machine, M2M), a felhő szolgáltatás, a mobilalkalmazás vagy a hardvereszközök területéhez kell kapcsolódnia.
A magyar vagy magyarországi székhelyű cégek mellett európai startupok is jelentkezhetnek, ha már van Magyarországon bejegyzett cégük, vagy hajlandóak ilyet létrehozni és Budapestre költözni az akceleráció idejére.
A program szeptemberben indul, a workshopokból és mentoring-foglalkozásokból álló három hónapos fejlesztésen, a zsűri által kiválasztott 5 legjobb projekt vehet részt. A legjobb startupok kiválasztása egy többlépcsős folyamat, melynek végén a jelentkezők bemutathatják terméküket a leendő üzleti mentorok és a Telenor előtt. Itt kerül kiválasztásra a programban részt vevő 5 startup.
A Telenor hosszabb távon is befektetője kíván maradni a cégeknek, illetve később növelheti is részesedését.

gtz \ gry

MTI 2016. június 16.

 

(Kép forrása: Internet)