Kezdőlap Események Az érzések színpada

Az érzések színpada

A tánc nem csupán egy mozgásforma. Az igazi táncművészek saját nyelvként használják, az előadásaikban a koreográfia, melyet megálmodnak és színpadra visznek, szemet gyönyörködtetően beszél a nézőkhöz. Gálné Schiszler Tünde egész élete a tánc körül forgott, folyamatosan arra törekedett, és a mai napig is tanul, hogy továbbképzések útján legjobb tudását adhassa át a First Step Dance Club tanoncai számára. Egész éves munkájuk került színpadra június 5-én, vasárnap, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban.

A tánciskola vezetőjével adódott alkalmunk beszélgetni a rendhagyó előadásról. Tünci elmondta szerkesztőségünknek, hogy minden bemutató tartalmaz apró különlegességet, amely keretén belül a fiatal táncosok megmutathatják egész éves munkájuk gyümölcsét a szülőknek. Az idei évzáró előadásuk hosszas előkészületek után igazi meglepetéssel szolgált, amire Kecskeméten még alig volt példa.

Minden előadás egyfajta tematikára épül, a vasárnap kifejezetten a tánc történelmét mutatta be a nagyérdeműnek. Kicsik és nagyok egyaránt megcsillogtathatták tehetségüket, miközben a táncformák kialakulását vitték színpadra. A második felvonásban egyedülálló műsorra került sor, Tünci, és egy másik tánciskola a K76 vezetője, Tomaas Yilssom (Solymosi Tamás), alias Cicó összefogásából. Tünci pár kulisszatitokba is beavatott minket, komoly előkészületek, egyeztetések és kemény munka útján valósulhatott meg az előadás, melyben két csapat tudása, elképzelései találkoztak. A Cicó által megálmodott koreográfiát a két intézmény táncosai vitték színpadra, ami nagy meglepetés volt a gyerekeknek és fontos mérföldkőként szolgált a kecskeméti tánciskolák életében is.

Egy biztos, fergeteges és rendhagyó műsorral jelentkezett a Gálné Tünci vezette First Step Dance Club, és a Tomaas Yilssom K76 crew nevű táncstúdió kooperációjából létrejövő műsor, mely garantáltan a jövőt varázsolta a színpadra.

További képek:

https://www.facebook.com/marta.zimacsek/posts/10207563785867016

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1735413140066495&id=100007934777254