Kezdőlap Kecskemét Beszámolt Bács-Kiskun megye rendőrfőkapitánya

Beszámolt Bács-Kiskun megye rendőrfőkapitánya

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
A megyei közgyűlés egyhangú igennel elfogadta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének 2015. évi beszámolóját.

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2016. június 24-én Jánoshalmán megtartott ülésén napirenden szerepelt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság (BKMRFK) 2015. évi tevékenységéről szóló beszámoló. A testület tagjainak Dávid Károly r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány számolt be Bács-Kiskun megye tavalyi évi közbiztonsági és bűnügyi helyzetéről, a rendőrség közbiztonság erősítését célzó intézkedéseiről, majd tájékoztatta őket a határrend és a határőrizet helyzetéről, illetve a határforgalom alakulásáról.

 

Kiemelte, hogy a célkitűzések 2015-ben alapvetően teljesültek, a korábbi eredményeket sikerült megőrizni, illetve több területen javítani. Hangsúlyozta, hogy a megye határszakaszára minden eddiginél erősebb migrációs nyomás nehezedett, ennek ellenére sikerült a schengeni külső határszakasz, valamint az utas- és áruforgalom zavartalansága mellett megfelelő közrendet, élhető közbiztonságot garantálni.

 

 (A BKMRFK 2015. évi tevékenységéről és adatairól itt olvashatnak bővebben.)

 

Beszélt arról is, hogy az elmúlt évben a megye rendőrei a társszervekkel, civil szervezetekkel, kiemelten az önkormányzatokkal és az állampolgárok egyéb közösségeivel koordinált, szoros együttműködése és tevékenysége nyomán a lakosság biztonságérzete kedvezően alakult. Az önkormányzatok és a Rendőrség kapcsolatára, a településeken végzett rendőri tevékenységre vonatkozó kérdőíves felmérés alapján a BKMRFK munkáját a válaszadók (1-5 skálán) 2015-ben 4,24-re értékelték.

 

A rendőrfőkapitány ismertette a 2016-os év főbb célkitűzéseit, majd megköszönte a megyei testület, az önkormányzatok, valamint a lakosság érezhetően növekvő támogatását és reményét fejezte ki, hogy a jövőben is ilyen stabil alapokon nyugszik az együttműködés.

 

A közgyűlést Dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes is megtisztelte jelenlétével.

 

A képviselők az előterjesztést egyhangúlag – 21 igen szavazattal –  elfogadták, egyúttal köszönetüket fejezték ki a megyei főkapitányság személyi állományának a tavalyi évben végzett munkájáért.

A testület egyhangúan a beszámoló elfogadásáról határozott.