Kezdőlap Gazdaság BÉT – Alacsony, nyári forgalomra számítanak az elemzők a tőzsdén

BÉT – Alacsony, nyári forgalomra számítanak az elemzők a tőzsdén

Budapest, 2016. június 9., csütörtök (MTI) – Alacsony, nyári forgalomra számítanak a magyar tőzsdén csütörtökön az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője elmondta: alacsony forgalomra, oldalazásra számít a BÉT-en csütörtökön, egészen délután 2 óra 30 percig, amikor megjelenik az egyesült államokbeli munkanélküliségi adat. Ez befolyásolja aztán a kereskedés menetét a magyar és a nemzetközi tőzsdéken is, mert a jövő héten szerdán várható az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatdöntő ülése, amely során nagyon figyelnek a makrogazdasági adatokra – fejtette ki. Az elemző szerint tolódtak a kamatemelési várakozások, mert a múlt héten publikált egyik makroadat, a mezőgazdaságban dolgozók arányáról szóló nagyon gyenge lett.
Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szintén nyári, alacsony forgalomra számít a BÉT-en, miután a vezető részvényekkel kapcsolatban jelentős hír nem érkezett. Az európai piacok enyhe mínuszban nyithatnak, a kereskedést Mario Draghi, az Európai Központi Bank (EKB) elnökének reggel 9 órakor kezdődő nyitóbeszéde befolyásolhatja, amelyet Brüsszelben tart egy gazdasági fórumon.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2,70 pontos, 0,01 százalékos emelkedéssel, 27 396,89 ponton zárt szerdán. A Mol 180 forinttal, 1,09 százalékkal 16 745 forintra erősödött, 2,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 22 forinttal, 0,31 százalékkal, 6978 forintra csökkent, forgalmuk 2,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,89 százalékkal, 446 forintra esett, forgalma 243,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 2 forinttal, 0,04 százalékkal, 5700 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.

gde \ gry

MTI 2016. június 9.

 

(Kép forrása: Internet)