Kezdőlap Gazdaság Brókerbotrány – MSZP: továbbra sincs pontos elszámolás a károsultakkal

Brókerbotrány – MSZP: továbbra sincs pontos elszámolás a károsultakkal

Budapest, 2016. június 9., csütörtök (MTI) – Az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista tagja szerint a pontos elszámolásnak továbbra sincs híre-hamva sem a Quaestor-károsultakkal, ráadásul ha elfogadják az elszámolást, minden további követelésükről lemondanak.

Szakács László, aki a költségvetési bizottság brókerbotrány albizottságának tagja is, csütörtöki budapesti, az Igazságügyi Minisztérium előtti sajtótájékoztatóján azt mondta, egy gáz- vagy egy telefonszámla is részletesebb, mint a károsultaknak küldött, kilencsoros elszámolás, holott Orbán Viktor miniszterelnök tavaly októberben részletes elszámolásra tett ígéretet.
Hozzátette: a parlament előtt lévő, Völner Pál (Fidesz) által benyújtott, a tőkepiac stabilitásának erősítése érdekében tett egyes kárrendezési intézkedésekről szóló törvény módosítása nem elszámolás, hanem „leszámolás” a károsultakkal. Kifejtette: a kárrendezési alap valamilyen matematika alapján kiszámolja mennyi jár a károsultaknak, aztán felajánlják nekik; ha azt elfogadják, akkor lemondanak minden további követelésükről a Quaestorral szemben.
Szakács László jelezte, több módosító indítványt is benyújtottak a javaslathoz, de a fideszes többség egyiket sem támogatta. Értékelése szerint a törvénymódosítás nem más, mint reklámfogás.
A képviselő sajtótájékoztatója után kezdődött a Quaestor-károsultak tüntetése a minisztérium előtt. A károsultak MTI-hez is eljuttatott, Trócsányi László igazságügyi miniszternek címzett nyílt levelükben emeltek szót a törvényjavaslat ellen, amelyet nem kárrendezésnek, hanem „porhintésnek” tartanak. Szerintük annak elfogadása után is marad a 12 ezerből 11 400 olyan ügyfél, aki nem kap semmit.

bcl \ bhi

MTI 2016. június 9.

 

(Kép forrása: Internet)