Kezdőlap Diákélet Egyre népszerűbb az ősszel induló MCC Középiskolás Programja

Egyre népszerűbb az ősszel induló MCC Középiskolás Programja

A Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programja azon fiatalok jelentkezését várja, akik nyitottak a társadalmi, gazdasági és politikai kérdések iránt. A diákoknak lehetőségük adódik a hagyományos oktatást kiegészítő e-learningen és hétvégi tréningeken alapuló ingyenes képzésekre, melynek jelentkezési határideje június 12, vasárnap.

Az ingyenes képzés során a tanulók az különböző olvasmányokon túl a különböző feladatokhoz videó blogokat is megtekinthetnek, mely szakmai tartalmakat szolgáltat a diákok számára közérthetően megfogalmazva. A Program szakmai vezetője elmondása szerint ez az oktatási forma egyedülállónak számít még Magyarországon is.

Ezen program népszerűsítéséből rendeztek a Program szervezői ismertető előadásokat számos településen, így Kecskeméten is a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolában június 7-én kedden, ahol informatív előadások keretén belül ismertették meg az érdeklődőkkel a Programot.

A Középiskolás Program képviselői a felvételi időszakban az ország több nagyvárosába is ellátogatnak, hogy népszerűsítsék a képzéseket. A Mathias Corvinus Collegium Programjairól, valamint a felvételi jelentkezések pontos menetéről az intézmény honlapján olvashatnak (www.mcc.hu) az érdeklődők.