Kezdőlap Egészség Elismerést nyert a kecskeméti PIC részleg

Elismerést nyert a kecskeméti PIC részleg

A Bács-Kiskun megyei kórház PIC részlege nyerte meg idén az a vándorserleget, és díjat, melynek feladata felhívni a figyelmet a kenguru módszer népszerűsítésére. A Melletted a helyem Egyesület jóvoltából valósulhatott meg ez a díj, melyet az az intézmény PIC részlege nyerhet meg, ahol a legtöbb időt töltöttek el kenguruzással. A díj átadására június 3-án, pénteken került sor a Sheraton hotelben.

A kenguruversenyre május 9-től május 15-ig került sor, a megyei kórház 5 nap 4 óra környékén teljesített, amihez nagyban hozzájárult Wágner Szilvia és kisfia Sebestyén Kristóf, aki koraszülöttként látta meg a napvilágot, 27. hétre született meg. Anyja a PIC részlegen a lehető legtöbbet alkalmazta a picinél a kengurumódszert, amikor is, a mellkasán pihenteti az újszülöttet, ami nagyban hozzájárulhatott a baba gyarapodásához is.

A sajtótájékoztatóval egybekötött díjátadón részt vett Dr. Nádor Csaba a Melletted a helyem Egyesület elnöke, aki beszédében gratulált a kórház dolgozóinak, bár az igazi nyertesek itt a családok. Az esemény után pedig folytatódott az első alkalommal megrendezett FINETA konferencia, mely a Fitatal Naoantológusok számára rendezett informatív előadásokkal ismertették meg a szakmát, hiszen a szakemberek az újszülött gyógyászat területén tevékenykednek.

További képek:

https://www.facebook.com/marta.zimacsek/posts/10207562669079097

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1735298410077968&id=100007934777254