Kezdőlap Gazdaság Ericsson-felmérés: a pánikgomb a legkeresettebb viselhető eszköz

Ericsson-felmérés: a pánikgomb a legkeresettebb viselhető eszköz

A pánikgomb a legkeresettebb viselhető eszköz a potenciális vásárlók körében, amelyet az okosóra, a nyomonkövető készülék, valamint a személyazonosító és a viselhető víztisztító követ az Ericsson ConsumerLab felmérése szerint.

A Viselhető technológia és a dolgok internete című jelentésben 5000 okostelefon-használó véleménye szerepel, akiknek fele hord viselhető eszközöket. A felhasználókat Brazíliában, Kínában, Dél-Koreában, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban kérdezték meg.
A jelentésből az is kiderült, hogy az okostelefon-használók harmada úgy gondolja, hogy 2020 után legalább öt viselhető, internetre csatlakoztatható eszközt fog hordani.
A szakértők szerint amint a viselhető eszközök intelligensebbé és függetlenebbé válnak – például a csatlakoztathatóságban -, az okostelefonok képernyője veszíthet a jelentőségéből. Az okostelefon-felhasználók 38 százaléka szerint alig öt év múlva a viselhető eszközökkel fogjuk elvégezni az okostelefonos műveletek nagy részét.
Jasmeet Singh Sethi, az Ericsson ConsumerLab fogyasztói adatokért felelős szakértője a tájékoztatás szerint úgy vélte, az okostelefonoktól való elválás korai jelei már most is láthatók, hiszen az okosórákat használók 40 százaléka máris kevesebbet használja okostelefonját.
A fogyasztók 60 százaléka szerint a következő öt évben a viselhető eszközök mellett el fognak terjedni például a bőr alá ültetett chipek, amelyek nemcsak az egészségügyi adatok nyomon követésére lesznek alkalmasak, hanem ajtók nyitására, tranzakciók és személyazonosság hitelesítésére, valamint tárgyak vezérlésére is. Az okostelefon-használók 25 százaléka már ma is használja az okostelefonját arra, hogy távolról vezéreljen digitális eszközöket otthonában – derült ki a kutatásból.

gde \ gjé \ gfp

MTI 2016. június 10.