Kezdőlap Olvasgató EURO-2016 – Csak torta jár a születésnaposoknak

EURO-2016 – Csak torta jár a születésnaposoknak

Gergelics József, az MTI különtudósítója jelenti:
A magyar labdarúgó-válogatott több tagjának éppen az Európa-bajnokság idejére esik a születésnapja, de Nagy Ádám arról számolt be, hogy nagy ünneplést nem tartanak.

A ferencvárosi középpályás elárulta, ez az időszak a munkáról szól, így ilyenkor semmi különleges nem történik, csak kap egy tortát az ünnepelt, ahogy vasárnap Pintér Ádám, aki a 28. életévét töltötte be.
A 21. születésnapját négy nap múlva, azaz az izlandi meccs előtt egy nappal ünneplő futballista kifejtette, már az is nagy ajándék számára, hogy kijutottak az Eb-re és ő itt lehet, de hozzátette, az lenne a legszebb ajándék, ha kilenc ponttal zárnák a csoportkört.
„Ha tényleg csak egyet kívánhatnék és nem lehetne nagyon nagyot, akkor csak annyit kérnék, hogy Izlandot verjük meg” – mondta Nagy Ádám.
A magyar válogatottban tavaly alapemberré vált futballista azt is elmondta, hogy bár az első, keddi meccs közeledtével egyre kevésbé olvassa a cikkeket, de így is eljut hozzájuk a szurkolók szeretete, azaz érzik, hogy egy ország mögöttük áll. Mint beszámolt róla, a csapatból többen is gyakran nézik a különféle portálokat és követik a közösségi oldalakat, így rajtuk keresztül mindenki értesül a felfokozott várakozásról.
Az Eb-re 44 év után kijutott magyar válogatott hétfőn 11 órakor indul repülővel Nizzából első meccsének helyszínére, Bordeaux-ba, ahol kedden 18 órától Ausztriával csap össze. A meccs után azonnal utazik vissza dél-franciaországi táborhelyére. Négy nappal később Marseille-ben Izland, végül június 22-én, Lyonban Portugália lesz az ellenfele.

sgj \ srd \ sag

MTI 2016. június 13.