Kezdőlap Rendőrségi hírek „Falugondnokok négy keréken”

„Falugondnokok négy keréken”

A vetélkedő az idei évben immár hatodik alkalommal került megrendezésre, amelynek 2016. június 21-én Kiskunhalas adott otthont.

A Falugondnokok Duna-Tisza közi Egyesülete a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságával és a helyi rendőrkapitányság munkatársaival együttműködve 2016. június 21-én „Falugondnokok négy keréken” címmel vetélkedőt rendeztek Kiskunhalason, amelyet dr. Vaslóczki Ferenc r. alezredes nyitott meg.

 

A helyi rendőrkapitányság megbízott vezetője beszédében a bűn – és balesetmegelőzés fontosságát hangsúlyozta. Elmondta továbbá, hogy a kiskunhalasi rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a külterületen élők szubjektív közbiztonságérzetének fokozására. A tanyagondnokok azon szakemberek közé tartoznak, akik az ilyen területeken élőknek a hétköznapokban is tudnak a bűn- és balesetmegelőzés terén hasznos információkat nyújtani.

 

A versenyen Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Tolna megyéből érkezett tanya- és falugondnokok vettek részt, akik háromfős csapatokat alkotva különböző elméleti, ügyességi és vezetéstechnikai feladatokat oldottak meg. A kijelölt versenyzőknek Kiskunhalas belvárosában részt kellett venniük a közúti forgalomban egy vizsgabiztos felügyelete mellett, aki pontozta a teljesítményüket.

 

A résztvevőknek egy több mint 100 bójából álló kerékpáros ügyességi pályát is teljesíteniük kellett. A tanya- és falugondnokok ezen túl KRESZ és egészségügyi tesztlapokat töltöttek ki, valamint az újraélesztés terén is számot adtak tudásukról.

 

A vetélkedőn résztvevő 36 versenyző a rendezvényt követően közösen ellátogatott a Kiskunhalasi Csipkeház és Csipkemúzeumba.

 

A verseny végeredménye:

 

I. helyezett csapat: Varga Pál (Orosháza), Rácz Zoltán (Makó), Bíró Zoltán (Kelebia)

 

II. helyezett csapat: Kammerer József (Kiskunhalas), Horváth István (Kunfehértó), Tóth László (Pirtó)

 

III. helyezett csapat: Lendvai Katalin (Iszkaszentgyörgy), Debrei Zsolt (Nógrádmarcal), Máté Ferenc (Lakitelek)

 

Az egész napos vetélkedőn a helyezett csapatok értékes tárgyjutalmakat kaptak, továbbá valamennyi résztvevő hasznos ismeretekkel gazdagodott.