Kezdőlap Diákélet Hétéves kor alatt a leghatékonyabb a fejlesztés

Hétéves kor alatt a leghatékonyabb a fejlesztés

Hétéves kor alatt a leghatékonyabb a fejlesztés, később sokkal több energiát és időt vesz igénybe az esetleges hátrányok ledolgozása – mondta el az Ökumenikus Segélyszervezet szociális és fejlesztési igazgatója az M1 aktuális csatornán kedden.

Rácsok Balázs emlékeztetett arra, hogy a május és a június a gyerekek hónapja a segélyszervezetnél, melynek már tíz központjában várják a 0-5 éves hátrányos helyzetű kicsiket.
Elmondta azt is, hogy korai fejlesztés nélkül ezek a kisgyerekek iskolába kerülve nagyon nehéz helyzetben találnák magukat, hátrányaik miatt gyorsan lemaradnának a többiektől.
Hétfőn a szervezet Kaposváron kezdte el egy Biztos kezdet elnevezésű gyermekház működtetését Pécsi úti közösségi házában, ahol szakemberek irányításával a gyermekeknek mozgásterápiát, gyógypedagógiai fejlesztéseket, a szülőknek klubfoglalkozásokat szerveznek, csökkentve a szegénység, a rossz szocializáció okozta lemaradást.
A programba egy éven belül húsz családot, negyven gyermeket terveznek bevonni, céljaik eléréséhez együttműködnek más civil szervezetekkel – hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón.

pbe \ pmg

MTI 2016. június 14.