Kezdőlap Események Hitelintézeti fiók- és ATM-kereső alkalmazást dolgozott ki az MNB

Hitelintézeti fiók- és ATM-kereső alkalmazást dolgozott ki az MNB

Budapest, 2016. június 6., hétfő (MTI) – Új pénzforgalmi keresőt hozott létre a Magyar Nemzeti Bank (MNB), amely az összes magyarországi hitelintézeti fiók és bankjegykiadó automata (ATM) elérhetőségét és szolgáltatási adatait tartalmazza – közölte a jegybank hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a programot használóknak lehetősége van földrajzi elhelyezkedés alapján vagy konkrét intézmények szerint is keresni a fiókokat, ATM-eket. A mozgásukban akadályozott ügyfelek számára külön kereshetők az akadálymentesen megközelíthető, illetve használható létesítmények is.
Az MNB holnapján a keresőprogram révén megtalálható valamennyi magyarországi hitelintézet és hitelintézeti fióktelep, készpénz-helyettesítő fizetési eszköz kibocsátását végző egyéb szolgáltató és fióktelep, illetve az ATM-szolgáltatást nyújtó nem pénzügyi intézmény bankjegykiadó automatája, illetve az ügyfelek számára szolgáltatást nyújtó egysége.
Az alkalmazás indulásakor a jegybank adatai alapján mintegy 4877 bankkártyás készpénzfelvételre alkalmas ATM működött Magyarországon a pénzforgalmi szolgáltatóknál, míg az ügyfelek számára pénzügyi szolgáltatást nyújtó fiókok, egységek száma az érintett pénzügyi intézményeknél mintegy 2754 volt. Mivel utóbbiak nem mindegyikében áll rendelkezésre pénzforgalmi szolgáltatás, a keresőprogramban ettől eltérő számú találat jelenhet meg – olvasható a tájékoztatásban.

bbri \ gte

MTI 2016. június 6.

 

(Kép forrása: Internet)