Kezdőlap Események I.Barackpálinka és Borfesztivál – első nap

I.Barackpálinka és Borfesztivál – első nap

Kitűnő programokkal, hatalmas lelkesedéssel és kicsattanó hangulattal startolt az I. Barackpálinka és Borfesztivál Kecskeméten. Az ünnepség június 22-26-ig tart, és változatos zenei repertoár, finom borok és kitűnő programok várják az érdeklődőket.

Június 22-én, szerdán, a hagyomány szerint az italok áldásával kezdődött az ünnepség, amire a Szent Miklós Templomban került sor egy szentmise keretein belül. Ezután a Nagytemplomban kaptak áldást gyümölcsök és zöldségek, majd következett az ünnepségsorozat megnyitója a Főtér színpadán. Az este folyamán színes programok várták a gyermekeket is, a felnőttek pedig végigkóstolhatták a térség legjobb borait és pálinkáit.

Különösen nagy érdeklődés volt június 22-én, szerdán, hiszen a Fő téren nagy kivetítőn nézhették a magyar-portugál meccset a szurkolók.

A programsorozat csütörtökön is folytatódik, a mai napon 18 órától a  Leskowsky Hangszergyűjtemény különleges hangszerbemutatójára és a hangszerek kipróbálására lesz lehetőség, majd fél nyolctól a Sex in the Black Hole nevű zenekar előadását tekinthetjük meg. 20:15-kor kezdődik a Nova Prospect koncertje, majd tíz órakor a Kopott formák együttes fog színpadra lépni.