Kezdőlap Események KECSKEMÉTRŐL JAPÁN FELÉ…

KECSKEMÉTRŐL JAPÁN FELÉ…

Az elmúlt napokban tisztújító közgyűlését tartotta az e néven immár 22 éve működő  Kecskemét-Aomori Baráti Kör (KABK) a Tudomány és Technika Házában. A hat év után most leköszönt vezetőség beszámolója után új összetételű, a szándék szerint kisebb létszámmal, de lendületesebb tiszti karral óhajt működni a közösség.  A jelenlévők végülis dr. Kriston Vízi Józsefet elnöki, Karácsonyi Dorinát titkári, ifj. Kerényi Józsefet pedig elnök-helyettesi posztra választották egyhangúlag. Az elnök egy szélesebb, szakmai- és érdeklődési kör szerint jól tagolt tanácsadói kört választott ki már a jelölési időszakban s ez a grémium lesz a hosszabb távú közös célok megvalósítója.

A közeli tervekben szerepel egy, a japán testvérvárosból nemrég érkezett újabb, és a korábbiaknál is jelentősebb színvonalú diák képzőművészeti anyag bemutatása július 4.-étől, az újabb  Csiperó Fesztivál alkalmából, valamint egy csaknem húsz főnyi japán kulturális delegáció ajándék-programjának lebonyolítása a Hírös Hét Fesztivál utolsó napjain. Ősztől ismét indulnak a diák- és felnőtt japán nyelvtanfolyamok s október derekán KABK-emléknapokat tartanak a Kör egykori és mai tagjainak alkotásaiból. Szeretnék, ha 2017 nyarán ismét Kecskemét adna otthont a – korábban itt megalakult és innen kirajzott –magyar origamisták jubileumi nemzetközi találkozójának. A mostani elnök az 1990-es évek második felében már töltött be vezetői pozíciót a – kormányközi segítséggel annak idején létrejött két városi hivatalos kapcsolatát erősítő – civil szervezetben s két cikluson át volt Aomori város jószolgálati nagykövete a régióban.  A Kör tagságához kapcsolódni s arról információt kérni a [email protected] levelezőn lehet; a Kör önálló facebook oldalt is működtet hírei megosztása s további szimpatizánsok megnyerése céljából.

A fotókon:

  1. híradás a KABK szervezte nyelvtanfolyamról
  2. Minamizuka Shingó professzor egy magyar témájú könyvének japán nyelvű borítója
  3. A KABK elnökei (balról jobbra): Csákváry János (alapító) , ifj. Kerényi József (leköszönt),  dr. Kriston Vízi József (újonnan választott), Király József tiszteletbeli elnök (hivatalban a 2000-es évek első tizedében).
  4. A most érkezett Aomori diákalkotások plakát képe
  5. A Kecskemét-Aomori Baráti Kör logója