Kezdőlap Események Magyar üzletemberek tájékozódnak az Egyesült Államokban

Magyar üzletemberek tájékozódnak az Egyesült Államokban

Washington, 2016. június 22., szerda (MTI) – Az Egyesült Államokban megvalósítható beruházások lehetőségeiről és üzleti partnerkapcsolatok kilátásairól tájékozódik az Egyesült Államokban egy magyar üzletemberekből és vállalkozókból álló küldöttség.

A delegáció az amerikai Válaszd az Egyesült Államokat! beruházás-ösztönző program keretében érkezett Amerikába. Az amerikai kormányzat 2011 óta szövetségi szinten segíti és gyorsítja a külföldi beruházások amerikai megvalósítását, mégpedig úgy, hogy összehozza a beruházások és az együttműködés iránt érdeklődő külföldi vállalkozókat a lehetséges amerikai partnerekkel.
A főszervező és a program meghirdetője a szövetségi kereskedelmi minisztérium.
A résztvevőket a budapesti amerikai nagykövetség toborozta, a küldöttséget elkísérte Colleen Bell amerikai nagykövet is.
Tíz magyar cég képviselteti magát. Adatbázisokkal, egyes szövetségi államokra vonatkozó információkkal, helyi gazdaságfejlesztő szervezetekkel, lehetséges partner-intézményekkel ismerkednek Washingtonban és két szövetségi államban, Pennsylvaniában és Észak-Karolinában.
A héten amerikai üzletemberek csoportja indul Budapestre is, hogy beruházási lehetőségeket, és együttműködő partnereket kutasson.

kjj \ egr \ gry

MTI 2016. június 22.

 

(Kép forrása: Internet)