Kezdőlap Események Mire képes ezer építőmester?

Mire képes ezer építőmester?

Június 11-én szombaton, Budapesten kerül megrendezésre az Első Magyar Országos Építőipari Szakemberek Találkozója (szakemberkozosseg.hu). Az ezer fősre tervezett esemény célja, hogy fórumot és fejlődési lehetőséget teremtsen a szakemberek számára.

Az építőiparban egyre nagyobb gondot jelent a szakemberhiány. Egyre többen vállalnak külföldön munkát, miközben egyre kevesebb fiatal választja hivatásául az építőipart.

„Ezeknek a problémáknak a megoldását nem lehet csak a politikusoktól várni. Magunknak is tenni kell ha változást szeretnénk. Segíteni kell a szakembereket és szakember-vállalkozókat, hogy sikeresebbek legyenek. Ha nő az építőipari szakemberek anyagi és erkölcsi elismerése, lassulhat a szakemberek elvándorlása és több lehet a fiatal szakember is. Ehhez azonban a szakmai képzések mellett korszerű vállalkozási ismeretekre is szükség van” – számolt be a rendezvény hátteréről Markovich Béla, a szervező Mapei Kft. ügyvezetője.

A nap programjában mintegy tíz szakmai és vállalkozási témájú előadás, valamint szakmai kiállítás szerepel, ahol több mint 30 kiállító mutatja be a legújabb építőipari trendeket és eszközöket.

Az előadók között találjuk Filó Mihály burkoló mestert, a Mesterek Mestere 2015. évi győztesét, valamint Ratskó Istvánt, a Ratskó Bau Kft. ügyvezető igazgatóját, aki igazi családi vállalkozásként vezeti a hidegburkoló cégét, melyben közel 40 hidegburkolóval dolgozik és olyan megbízások fűződnek a nevéhez mint a 4-es Metro burkolatai.

Az eseményen részt vesz Dr. Odrobina László szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár és Tóth Istvánné, az ÉVOSZ alelnöke.

A rendezvényen a tervek szerinte megalapításra kerül egy közösség, melynek célja folyamatos támogatást és előnyöket nyújtani a szakembereknek. Az esemény szervezője a Mapei Kft. További információk a www.szakemberkozosseg.hu oldalon találhatók.