Kezdőlap Kultúra Múzeumok éjszakája – A remiz is kinyit Miskolcon

Múzeumok éjszakája – A remiz is kinyit Miskolcon

Miskolc, 2016. június 23., csütörtök (MTI) – Miskolcon a remiz is kinyit a Múzeumok éjszakáján, a látogatók megismerkedhetnek mindazzal, ami a villamosok, autóbuszok speciális garázsában látható – közölte a Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt. az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a cég különleges estét szervez. Az autóbuszok és villamosok vezetőfülkéjének kipróbálása mellett veteránjármű-kiállítással, különleges járművek bemutatásával, gyerekprogramokkal várják a látogatókat, akik a telephely kulisszatitkaival is megismerkedhetnek.
Minden érdeklődő beülhet az MVK kiállított autóbuszainak és villamosainak vezetőfülkéjébe, a régiekbe éppúgy, mint a vadonatúj járművekébe.
Olyan különlegességekkel várják az érdeklődőket, mint a hóseprő villamos, a legendás Ikarus 620-as vagy a kassai közlekedési vállalat elektromos autóbusza. A kiállított veterán járművek között az 1950-es, 60-as és 70-es évekből származó számos oldtimer személygépkocsi, motorkerékpár mutatkozik be, de látható lesz az egyedi építésű Hoffer traktor is.
Az érdeklődőknek különleges műszaki mentést is bemutatnak, egy “kisiklott” villamost állítanak vissza a sínpályára.
Miután a remiz nem a város központjában található, ezért a cég veterán járműveivel lehet megközelíteni az MVK telephelyét, amelyekre még jegyet sem kell váltani.

biy \ brr

MTI 2016. június 23.

 

(Kép forrása: Internet)