Kezdőlap Kultúra Múzeumok éjszakája – Finisszázsok a Ludwig Múzeumban

Múzeumok éjszakája – Finisszázsok a Ludwig Múzeumban

Budapest, 2016. június 22., szerda (MTI) – Többek között koncerteken, exkluzív tárlatvezetéseken, múzeumpedagógiai foglalkozásokon vehet részt a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum (Lumú) közönsége szombaton, a Múzeumok éjszakáján.

Az éjszakába nyúló múzeumi fesztivál idejére esik a Szendedély – Rajongás és művészet, valamint a Rock/tér/idő című kiállítások záró hétvégéje.
A berlini Künstlerhaus Bethanienből érkezett Szenvedély… című válogatás a hatvanas, nyolcvanas évek zenei rajongói magatartását járja körül, különös tekintettel a rockzenére. A Rock/tér/idő a magyarországi underground könnyűzene és a képzőművészet kapcsolatára fókuszál ugyanebben az időszakban, és mérföldkőnek tekintett műveket, helyszíneket, nézőpontokat mutat be – közölte az MTI-vel szerdán a Ludwig Múzeum.
Az este során az akusztikus formációban érkező Blahalouisiana, a Müller Péter Sziámi Andfriends zenekar, valamint a Müpa és Lumú által szervezett tehetségkutató, a Garázsband Fesztivál közönségdíjas zenekara, a The Bluebay Foxes ad koncertet a Szenvedély… kiállítóterében.
A Rock/tér/idő kiállításban több exkluzív tárlatvezetésre is sor kerül majd: Földes László Hobo mellett Papó (Tilos Rádió), majd Sőrés Zsolt experimentális zeneszerző kalauzolja az érdeklődőket. Sőrés Zsolt a kiállításhoz kapcsolódó, látó és látássérült diákok számára kiírt Hang/szobor/hang pályázatra beérkezett, hangot adó szobrokon való közös zenélésre invitálja a vállalkozó kedvűeket.
Éjszakai Dramatikus képélmény címen tart bemutatót Wolf Eszter és Somogyi Laura képzőművész a félév során nagy sikerrel zajlott pszichológiai tárlatvezetések hangulatában.
The Queer Miracle Goes to LuMu címmel a Szenvedély… című kiállításban a Budapest Pride-dal közösen kiválasztott művekhez kortárs magyar írók és slammerek által írt szövegeket adnak elő színészek és maguk a slammerek, ezzel új megvilágításba, tágabb interpretációs keretbe helyezve a képzőművészeti alkotásokat.
Bem Tábornok dj szettje a program teljes ideje alatt hallható lesz a múzeum teraszán.

bkö \ kpt

MTI 2016. június 22.

 

(Kép forrása: Internet)