Kezdőlap Események Őrizetben az utcai támadó

Őrizetben az utcai támadó

Baján 2016. június 28-án kora délután egy 82 éves asszony hazaérkezve kulcsát keresve megállt a kapunál, amikor hirtelen mögötte termett egy ismeretlen személy, aki egy gyors mozdulattal kivette a néni kezében tartott pénztárcáját és a benne lévő készpénzzel elfutott a helyszínről.

A sértett által megadott személyleírás alapján a bajai nyomozók és a közrendvédelmi állomány közösen, összehangolva azonnal megkezdték az elkövető forrónyomon üldözését. Három órával a bűncselekményt követően az egyik utcán az egyenruhások felismerték és elfogták a férfit.

H. Richárd gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. Az eljárás során beszerzett információk alapján a 19 éves sükösdi férfi a támadást követően kivette a pénzt a tárcából, amit aztán utcán elrejtett. A zsákmányolt összegből cigarettát, italt és élelmiszert vásárolt magának. A nyomozók megtalálták a pénztárcát, valamint az ellopott készpénz egy részét is, amit visszaadtak a sértettnek.

H. Richárddal szemben – őrizetbe vétele mellett – kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Bajai Rendőrkapitányságon, ahol kezdeményezték előzetes letartóztatását.