Kezdőlap Események Pallas Athéné alapítványok: átláthatóak és jogszerűek a megrendelések

Pallas Athéné alapítványok: átláthatóak és jogszerűek a megrendelések

Budapest, 2016. június 10., péntek (MTI) – A Pallas Athéné Alapítványok megrendelései átláthatóak és jogszerűek, az alapítványok kuratóriumai mindig a céloknak megfelelő, gondos és takarékos felhasználás elve alapján döntenek – közölték az alapítványok pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint Matolcsy György jegybankelnök lemondott a „2002-2013 – Válogatás Matolcsy György Heti Válaszban megjelent írásaiból” című gyűjtemény utáni jogdíjról. A kiadvány nem került kereskedelmi forgalomba, azt a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA) a felsőoktatáshoz kapcsolódó intézményeknek adta támogatásként, bővítette referencia könyvtárát, továbbá az alapítvány által támogatott konferenciák is részesültek a könyvekből.
A gyűjtemény nyomdai munkáit egy Magyarországon bejegyezett, magyar adószámmal rendelkező nyomda készítette el – írták.
A közlemény szerint nettó 4,5 millió forint értékben adott megbízást a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány (PADI) a FRANK Digital Kommunikációs Tanácsadó és Szolgáltató Kft.-nek arra, hogy átfogó szakmai koncepciót készítsen elő az MTA Kémiai Kutatóközpont volt épületegyüttesében Kutató-, Ismeretterjesztő-, Közösségi- és Oktatóközpont létrehozására és működtetésére.
Az Akció Rendezvényügynökség elismert ügynökség a szakmában – 2012- óta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) partnere -, amely megbízását referenciái és magas színvonalú tevékenysége alapján kapta az alapítványoktól – írták.
A Pallas Athéné Alapítványok felelősen gazdálkodnak, 830 millió forinttal növelték vagyonukat az alapítás óta eltelt kevesebb, mint két év alatt – idézték fel a közleményben.
A Népszabadság pénteki számában arról írt, hogy offshore-hátterű volt, és az MNB-nek már korábban dolgozott az a mikrovállalkozás, amelytől a PADA „túlárazva felvásárolta Matol­csy György cikkgyűjteményét”. Mint írták, több százmillió forint értékű közbeszerzést nyert el konzorciumban a jegybanktól az SPL Nyomda nevű vállalkozás, amelynek a ­PADA összesen több mint 14 millió forintot fizetett a 2002-2013 – Válogatás Matolcsy György Heti Válaszban megjelent írásaiból című könyv 2500 példányáért.

gde \ gfp

MTI 2016. június 10.

 

(Kép forrása: Internet)