Kezdőlap Események Sztrájkolnak a francia vasutasok

Sztrájkolnak a francia vasutasok

 Budapest, 2016. június 1., szerda (MTI) – Munkabeszüntetés kezdődött a francia vasúton (SNCF), ahol emiatt vonatkimaradásokra, késésekre kell számítani, illetve néhány vonat rövidebb útvonalon közlekedhet – közölte a MÁV Zrt. szerdán az MTI-vel.

Mint írják, a menetjegyek visszaváltását, vagy más időpontra való érvényesítését a nemzetközi jegypénztárakban intézhetik az utasok.
Az utasok Franciaországba, illetve Franciaországon át irányuló, valamint visszaútra szóló előreváltott jegyeikkel az utazásról lemondhatnak. A Magyarországon váltott jegyeket és az ülőhelyjegyeket, valamint egyéb helybiztosításokat kezelési költség levonása nélkül visszatéríti a MÁV-Start, vagy más időpontra érvényesítik a menetjegyet.
A MÁV a német vasúttól kapott tájékoztatás alapján azt közölte, hogy a Párizs-Brüsszel-Aachen-Köln-Essen viszonylatban közlekedő Thalys, illetve a Frankfurt-Párizs, München/ Stuttgart-Párizs és a Frankfurt-Lyon-Marseille között közlekedő ICE és TGV vonatok közlekedését a sztrájk nem érinti.

vrzs \ gtr

MTI 2016. június 1.

 

(Kép forrása: Internet)