Kezdőlap Események Tojásfesztivál másodszor

Tojásfesztivál másodszor

Második alkalommal kerül megrendezésre a hétvégén az Országos Tojás Sokadalom- Tojásfesztivál, melynek idén is főterünk ad otthont. A nagyszabású rendezvény 17-től 19-ig fog tartani, a megnyitóra pedig június 17-én, pénteken 16.30-kor kerül sor.

A rendezvény nyitóbeszédét Gaál József alpolgármester fogja mondani, aki után köszöntőbeszédet mondanak Basky András az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület elnökhelyettese, Dr. Visky József agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár és Végh László a Baromfi Termék Tanács elnöke. A Tojásfesztivál az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, a Baromfi Termék Tanács tagszövetsége, a magyar Tojóhibrid- tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége valamint a Hírös Tojás kooperációjából valósulhatott meg.

A rendezvény célja a tojásfogyasztás népszerűsítése, a tojástermelők előtérbe helyezése, valamint a hagyományok ápolása. A szervezők számos érdekes programmal készültek az érdeklődők számára, melynek zárónapján Rúzsa Magdi koncertjére kerül sor.