Kezdőlap Gazdaság Üvegház Étterem – Töretlen siker a piacon

Üvegház Étterem – Töretlen siker a piacon

Harmincöt éve üzemel nagy sikerrel a kecskeméti Piac Csarnokban található Üvegház Étterem, és örvendezteti meg városunk lakóit különféle finomságokkal nap mint nap. Ellátogattunk az étkezdébe, ahol alkalmunk nyílt néhány szót váltani az ügyvezető igazgatóval, Szabó Lajos úrral, aki mesélt nekünk az étterem több évtizedes életútjáról, valamint mindennapjairól is.

Mi a titka annak, hogy ilyen sok ideig sikeresen működik egy étterem?

Azt gondolom, hogy talán a tolerancia az, ami a legfontosabb egy vállalkozás vezetésében. Hogy a dolgozók tudjanak együttműködni, és elnézzék egymás stiklijeit, tolerálják a különbözőségeket. Mi mindig elviseltük egymás búját, baját, és támogattuk a kollégákat.

Ezen kívül van még valami, ami rendkívül fontos: a vezető személyisége és hozzáállása. Egy sikeres vállalkozásban ugyanis – úgy gondolom – a főnök nem azért megy be a munkahelyre reggelente, hogy kiossza a feladatokat, hanem ugyanúgy kiveszi a részét a munkából, mint mindenki más. Mi is így teszünk már harmincöt éve, és eddig úgy tűnik, hogy a dolog bevált – nyilatkozott szerényen Szabó úr.

A helység berendezése nem sokat változott az elmúlt évtizedek alatt, így kellemes nosztalgiát nyújthat az idősebb látogatóknak, a fiatalabbak pedig könnyedén belekóstolhatnak a 80-as 90-es évek hangulatába.

Az étterem napi ajánlata általában négy-öt menü választékából áll, de a törzsvendégek örömére rendelkezésre áll egy előfizetéses étlap is, mely kedvezményes étkezést biztosít mindazoknak, akik a belváros szívében szeretnék elkölteni napi ebédjüket.