Kezdőlap Egészség VI. Kecskeméti Nagy Sportágválasztó esemény

VI. Kecskeméti Nagy Sportágválasztó esemény

A Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége a Sport Munkacsoporttal együttműködve megrendezi a VI. Kecskeméti Nagy Sportágválasztó eseményt. A rendezvényt 2016. június 10-én (péntek) 9-16 óra között tartjuk a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola sportcsarnokában és kültéri sportpályáin.

A nagy látogatottság garantált, hiszen a rendezvény a széchenyivárosi oktatási intézményekkel együttműködve lesz lebonyolítva. Az iskolák között versenyt írtunk ki, amely elsősorban a mozgósításról szól. A megjelenő iskolai létszám alapján az oktatási intézmények értékes sporteszköz díjazásban részesülnek.  Legalább 30 sportág, és ahhoz tartozó egyesület fog megjelenni egy időben, melyeket a gyerekek kipróbálhatnak. A hagyományos sportolási lehetőségeken kívül egyediekkel is megismerkedhetnek, pl a parkourral vagy a freestyle focival. Az esemény keretében egy-egy sportág meg tudja szólítani a gyerekeket, ugyanakkor teret, lehetőséget nyújtunk a kecskeméti kluboknak, hogy sportolóikon keresztül, személyes találkozás keretében népszerűsítsék saját sportágukat. Idén kiemelt vendégeink a riói olimpia résztvevői, Boronkay Péter paratriatlonista és Csonka András paralimpikon asztaliteniszező.

Úgy gondoljuk, hogy e rendszeressé váló rendezvény a sportolás népszerűsítésén, a szabadidő hasznos eltöltésén túl, nagyon sokat tud segíteni a kirekesztés megszüntetése, illetve a tolerancia erősítése területén is.

A Nagy Sportágválasztó után 16:30-kor Sportfórumot tartunk, melyen a város sportirányításának vezetői is részt vesznek előadóként és válaszolnak a sporttal kapcsolatos kérdésekre: Leviczky Cirill, a város sportjához kapcsolódó Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság elnöke, Bogasov István, a Sport Munkacsoport vezetője, Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. valamint Finta Zita, a KMJV Polgármesteri Hivatal Városstratégiai Iroda vezetője.

Helyszín a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér Közösségi Csarnoka. (6000 Kecskemét, Széchenyi sétány 11.)