Kezdőlap Események Zimbardo professzor Kecskemétre látogatott a Mercedes-Benz Gyár meghívására

Zimbardo professzor Kecskemétre látogatott a Mercedes-Benz Gyár meghívására

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. meghívására Kecskemétre látogatott a világhírű Philip Zimbardo szociálpszichológus professzor, aki a „Hősök Tere” kezdeményezés társalapítója, és a szervezet képviseletében előadást tartott a gyár munkatársainak.

A San Francisco-ból indult társadalmi célú kezdeményezés a kezdőlökést kívánja megadni ahhoz, hogy egyre több ember tegyen, egyre többször másokért. A program tudományosan igazolt tapasztalatokon alapul.

A Mercedes-Benz Gyár átfogó egészségügyi programjában újabb innovatív állomást jelent ez az előadás, mely elősegíti, hogy a dolgozók felkészülten és empatikusan oldják meg a hétköznapi szituációkat, s felismerjék azokat az élethelyzeteket, amelyekben tehetnek másokért akár a vállalaton belül, de azon kívül is.

A Mercedes-Benz Gyár, mint Magyarország egyik legnagyobb vállalata és Bács-Kiskun megye legtöbb főt foglalkoztató munkaadója a kezdetektől támogatja azokat a helyi és regionális kezdeményezéseket, amelyek közösséget és értéket teremtenek, valamint egészséges életmódra ösztönöznek. A több mint 4000 fős kecskeméti csapat aktív önkéntes partneri kapcsolatot épített ki különböző közhasznú szervezetekkel és egyesületekkel. Ennek keretében a vállalat munkatársai szabadidejükben számos helyi intézményben végeznek önkéntes munkát.

„Magyarországon gyakran halljuk, vagy mondjuk magunkról, hogy nagy szükségünk lenne a pozitív gondolkodásra és a változtatási hajlandóságra. A Mercedes-Benz kecskeméti gyára szeretne ehhez is segítséget nyújtani a dolgozók számára (közvetve a környezetük számára) annak érdekében, hogy a mentális higiénia területén is eszközöket, segítséget kapjanak az érdeklődő munkatársak.

Egy olyan dolgozói közösséget szeretnénk kialakítani, amelynek tagjai saját maguk is aktív szerepet vállalnak az egymásra való odafigyelés és segítés terén.” – mondta Ács László, a Mercedes-Benz Gyár HR-igazgatója. Kifejtette: a Daimler vállalati kultúrájában kiemelt szerepet kap az egészségvédelem, a prevenció és a sport, amelyek részei a kecskeméti gyár átfogó egészségügyi és mentálhigiénés stratégiájának is. A dolgozóknak nem csak számos ingyenes sportolási lehetőséget kínál a gyár, de rendszeres egészségügyi szűrőprogramokon is részt vehetnek a munkavállalók, melynek egyik állomása volt Zimbardo professzor interaktív előadása.

A „Hősök Tere” kezdeményezés tudományos hátterét a Heroic Imagination Project (HIP) adja, ami azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a hétköznapi hősiességet helyezi előtérbe, és a bátor irányítás, vezetés fontosságát hangsúlyozza. A HIP székhelye San Francisco-ban található, alapítója Dr. Philip Zimbardo szociálpszichológus, a Stanford Egyetem professzora.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. közel 4.000 munkavállaló számára biztosít munkahelyet. 2015-ben a kecskeméti gyár több mint 180.000 kompakt autót gyártott. Az első Magyarországon is gyártott termék 2012-től a B-osztály volt; míg 2013-ban a négyajtós CLA coupé, illetve 2015 januárjában a CLA Shooting Brake gyártását is megkezdte a kecskeméti gyár. Külön büszkeség, hogy ez utóbbi két típust kizárólag itt Magyarországon gyártják az egész világ részére.

http://mercedes-benz.hu