Kezdőlap Gazdaság A Meditop Gyógyszeripari Kft. folyamatos filmbevonó berendezésének üzembe helyezése Pilisborosjenőn

A Meditop Gyógyszeripari Kft. folyamatos filmbevonó berendezésének üzembe helyezése Pilisborosjenőn

Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter ünnepélyes keretek között helyezte üzembe a Meditop Gyógyszeripari Kft. pilisborosjenõi telephelyén elsõként Európában a 300 millió Ft összértékû O’HaraFC C75 típusú folyamatos filmbevonó berendezést, amely egyedülálló megoldást kínál kutatás-fejlesztési és az üzemi gyártási tételû tabletták bevonására.
A készülék a legmodernebb gyógyszergyártási technológiát biztosítja a tabletták filmbevonására,  amellyel kis mennyiségtõl, már 7 kg tablettától akár több száz kilogrammos gyártási tételek bevonásais lehetséges.
Ez a technológia a rövid bevonási ciklus következtében kivételes lehetõséget biztosít hõérzékeny és alacsony szilárdságú tabletták filmbevonatának elkészítésére.
A készülék folyamatos üzemmódban képes dolgozni, amely lehetõvé teszi a gyártási tételek rugalmas és gazdaságos növelését, ami nagymértékben hozzájárul a vállalkozás versenyképességének növekedéséhez.
Ennek a világszínvonalú technológiát képviselõ berendezésnek a beszerzését az Új Széchenyi Terv pályázati forrása és az MNB Növekedési Hitelprogram I. Pillére biztosította, míg a források felhasználását a cég banki partnere, a K&H Bank személyre szabott pénzügyi tanácsadással, valamint egy komplex és növekedést támogató finanszírozási megoldással segítette, lehetõvé téve ezzel a fejlõdési pályán lévõ Meditop Gyógyszeripari Kft. hosszú távú üzleti céljainak megvalósítását.

2016. július 14., csütörtök