Kezdőlap Rendőrségi hírek Az illegális migránsok a zárt körülmények ellen tiltakoztak a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött...

Az illegális migránsok a zárt körülmények ellen tiltakoztak a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban.

A Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Kiskunhalas, Szegedi úti objektumában 2016. július 27-én 16 óra 50 perc körül két, a zárt körülmények elleni tiltakozó illegális migráns – egy iraki és egy szír férfi – felmászott az egyik épület tetejére. Összevagdosták magukat és azzal fenyegetőztek, hogy leugranak, amennyiben  nem teljesítik a tábor megnyitásával vagy nyitottá tételével kapcsolatos követelésüket. A rendőrök anyanyelvi tolmács segítségével meggyőzték őket arról, hogy jöjjenek le a tetőről, amelynek 19 óra 20 perckor eleget tettek.

A rendőrök azonnal intézkedtek a sérült férfiak egészségügyi ellátására, azonban az illegális migránsok megtagadták az orvosi segítséget.

Ezután 20 óra körül három, kiutaztatás előtt álló arab férfi a lakóépületük II. emeletének ablakába kiállva kiugrással fenyegetőzött, akik a rendőri felszólításnak eleget téve felhagytak a tiltakozásukkal.

Jelenleg rend van a kiskunhalasi őrzött befogadó központban. A rendőrség továbbra is jelentős erőkkel biztosítja a befogadó intézményt és környékét, fenntartja a városban a közrendet, közbiztonságot. Kiskunhalason nyugalom van.