Kezdőlap Gazdaság BÉT – Elemzők: alacsony forgalom várható

BÉT – Elemzők: alacsony forgalom várható

Spot light on Modern Swiss Francs

Az elemezők alacsony forgalomra számítanak péntek a Budapesti Értéktőzsdén, a befektetők továbbra is a Richter papírjára figyelnek.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy nem számít jelentős mozgásra pénteken a Budapesti Értéktőzsdén, a forgalom alacsony lesz.
Utalt arra, hogy csütörtökön viszonylag gyengén szerepeltek a részvények, és pénteken is hasonló árakra számít a kereskedésben. Az európai GDP-adatokat 11 órakor teszik közzé, ennek hatása lehet a nemzetközi részvénypiaci kereskedésre, így akár a budapestire is, illetve délben hasonló mutatót hoznak nyilvánosságra Amerikában. Ezek lesznek a nap meghatározó eseményei külföldön – mondta.
Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a magyar piaci kereskedési volumene valószínűleg alacsony marad, egyrészt a nyári szezon miatt, másrészt a befektetők felkészülnek a következő hetekben várható gyorsjelentésekre.
Pénteken a Richterre figyelnek, a cég csütörtökön tette közzé jelentését, és ez alapján pozitív korrekcióra számítanak a gyógyszergyári papír árfolyamában, miután a menedzsment megerősítette, hogy a bevételekben korábban várt 5 százalék körüli esésnél enyhébb lehet az éves csökkenés – mondta az elemző.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 152,58 pontos, 0,55 százalékos csökkenéssel, 27 628,47 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 5,019 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. A Mol 125 forinttal, 0,71 százalékkal 17 575 forintra csökkent, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 42 forinttal, 0,62 százalékkal 6680 forintra esett, forgalmuk 2,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,68 százalékkal 447 forintra erősödött, forgalma 334,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 48 forinttal, 0,80 százalékkal 5930 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.


2016. július 29., péntek