Kezdőlap Gazdaság BÉT – Elemzők: enyhe emelkedés várható

BÉT – Elemzők: enyhe emelkedés várható

Enyhe emelkedésre számítanak csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint az enyhe pozitív nemzetközi hangulat hatására kis mértékű emelkedés várható a magyar parketten is. Hozzátette: a vezető részvényeknél 0,5 százalékos emelkedésre számít, véleménye szerint azonban az OTP ettől nagyobb mértékű növekedést is elérhet.
Az elemző kiemelte: az angol jegybank (Bank of England) kamatdöntő ülésének eredményét egy órakor teszik közzé, a várakozások szerint 25 bázispontos kamatcsökkenésről döntenek. Az erre adott piaci reakció határozza majd meg a nap második felében a kereskedés irányát – fogalmazott.
Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában kifejtette: az európai trendek csütörtök reggel az emelkedés irányába mutatnak. Az elemző felidézte Mark Carney-nak, a brit jegybank elnökének korábbi nyilatkozatát, amely szerint a Brexit-népszavazás után kialakuló negatív kilátások miatt szükséges lesz az alapkamat csökkentése.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 203,90 pontos, 0,74 százalékos csökkenéssel, 27 192,32 ponton zárt szerdán, a részvénypiac forgalma 9,4 milliárd forint volt. A Mol 20 forinttal, 0,11 százalékkal, 17 420 forintra erősödött, 1,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 124 forinttal, 1,88 százalékkal, 6460 forintra csökkent, forgalmuk 4,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,45 százalékkal, 447 forintra nőtt, forgalma 1,4 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 51 forinttal, 0,86 százalékkal, 5865 forintra esett, a részvények forgalma 2,1 milliárd forintot ért el.

2016. július 14., csütörtök