Kezdőlap Gazdaság BÉT – Elemzők enyhe emelkedést várnak

BÉT – Elemzők enyhe emelkedést várnak

Enyhe árfolyam emelkedésre számítanak az MTI-nek nyilatkozó elemzők a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője nem vár jelentős piaci mozgásokat a BÉT-en, kis emelkedésre számít, számottevő forgalom nélkül.
Délelőtt teszi közzé a német ifo gazdaságkutató intézet a 7 ezer cég megkérdezésén alapuló üzleti hangulat indexét, ami az első Brexit utáni felmérés. Móró Tamás úgy vélte: az index hatással lehet majd a kereskedésre, mert megmutatja, hogy volt-e negatív hatása a német üzleti bizalomra a brit népszavazásnak vagy sem.
Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője MTI-nek küldött kommentárjában kiemelte: a nemzetközi tőzsdéken továbbra is pozitív a hangulat, véleménye szerint enyhe emelkedéssel nyithat a BUX-index.
A BÉT heti mozgásaira hatással lehet, hogy a héten kezdődik a magyar gyorsjelentési szezon, elsőként a Richter közli majd a féléves eredményét – mondta a vezető elemző, aki a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának keddi ülésén nem számít az alapkamat változására.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 15,53 pontos, 0,06 százalékos emelkedéssel, 27 851,63 ponton zárt pénteken, a részvénypiac forgalma 6,191 milliárd forint volt. A Mol 145 forinttal, 0,83 százalékkal 17 670 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 6 forinttal, 0,09 százalékkal 6843 forintra csökkent, forgalmuk 3,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,45 százalékkal 446 forintra nőtt, forgalma 289,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 42 forinttal, 0,71 százalékkal 5898 forintra esett, a részvények forgalma 923,7 millió forintot ért el.

gtz \ gpp \ gte

MTI 2016. július 25., hétfő