Kezdőlap Gazdaság BÉT – Elemzők: stagnáló nyitás várható, de javulhat a hangulat

BÉT – Elemzők: stagnáló nyitás várható, de javulhat a hangulat

 Stagnáló vagy enyhén negatív nyitásra számít pénteken a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a Concorde vezető elemzője, az Equilor vezető elemzője szerint nap közben javulhat a piaci hangulat.

Móró Tamás, Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: a hét utolsó napján oldalazó, enyhén csökkenő kereskedésre számít a nap első felében. A délután érkező amerikai makroadatoknak lehet kedvező hatása – tette hozzá.
Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője MTI-nek küldött kommentárjában kiemelte: kedvező adatok érkeztek péntek hajnalban Kínából, ami javíthatja a piaci hangulatot a csütörtöki súlyos nizzai terrortámadás ellenére. Magyar vállalati hír nem érkezett, a Moody’s optimista hangvételben beszélt Magyarország államadósság-dinamikájáról a 2017 végéig bezárólag. A hitelminősítő szerint a gazdasági növekedést terhelő kihívások és az államháztartási hiánycélok revíziói ellenére a magyar államadósság-ráta enyhe ívű csökkenésére számít – írta. A vezető elemző szerint a hitelezés és a bankszektor helyzete is pozitívan alakulhat, Moody’s idei harmadik, november 4-én esedékes felülvizsgálatán a fentiek ismeretében nagyobb esélyt lát a felminősítésre.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 28,90 pontos, 0,11 százalékos csökkenéssel, 27 163,42 ponton zárt csütörtökön. A Mol 30 forinttal, 0,17 százalékkal, 17 450 forintra erősödött, 2,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 25 forinttal, 0,39 százalékkal, 6485 forintra nőtt, forgalmuk 6,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,22 százalékkal, 448 forintra emelkedett, forgalma 481,1 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 67 forinttal, 1,14 százalékkal, 5798 forintra csökkent, a részvények forgalma 2,7 milliárd forintot ért el.

hvk \ gry

MTI 2016. július 15., péntek