Kezdőlap Gazdaság BÉT – Stagnálásra vagy kis emelkedésre számítanak az elemzők

BÉT – Stagnálásra vagy kis emelkedésre számítanak az elemzők

Kis forgalom mellett stagnálásra vagy enyhe emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI által megkérdezett elemzők.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta: a nemzetközi hangulat semleges, nincsenek jelentősebb impulzusok, várhatóan a pénteki török puccskísérletnek sem lesz piaci hatása. A szakértő alacsony forgalomra, a pénteki árak körüli kereskedésre számít a magyar tőzsdén.
Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-hez eljuttatott kommentárjában szintén kifejtette: a törökországi  katonai puccskísérlet a részvénypiacokon nem érezteti hatását, a devizapiacon is csak a török líra gyengült érdemben.
A szakértő a hazai kereskedésben sem számít negatív reakcióra. Enyhe emelkedés jöhet nyitásban, és miután már a múlt hét második felében is alulteljesítő volt a hazai részvénypiac a nemzetközi piacokhoz képest, ez továbbra is fennmaradhat – közölte.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 97,45 pontos, 0,36 százalékos csökkenéssel, 27 065,97 ponton zárt pénteken, a részvénypiac forgalma 9,4 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 100 forinttal, 0,57 százalékkal 17 550 forintra nőtt, 2,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 25 forinttal, 0,39 százalékkal 6460 forintra csökkent, forgalmuk 3,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 448 forint volt, forgalma 332,6 millió forint. A Richter-papírok árfolyama 91 forinttal, 1,57 százalékkal 5707 forintra esett, forgalmuk 2,9 milliárd forintot ért el.

2016. július 18., hétfő