Kezdőlap Kultúra Bővül az első világháborús tárlat a Várkert Bazárban

Bővül az első világháborús tárlat a Várkert Bazárban

Bővül a Várkert Bazárban látható Új világ született című, az első világháborút bemutató kiállítás.

“A déli palotában egy évvel ezelőtt nyílt tárlatot tovább építjük, a látnivaló újabb elemekkel bővül, ezt az első világháború kitörésének évfordulóján, július 28-án fogjuk hivatalosan bejelenteni. A kiállítás egészen 2018-ig várja a látogatókat” – mondta Gyutai Csaba, a Várkert Bazár ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.
Mint elhangzott, az északi palotában augusztus 18-án a Kogart Alapítvánnyal közösen nyílik a Várkert Bazár új kiállítása, amely Pablo Picasso, Szalay Lajos és Koloman Sokol műveit mutatja be. A két utóbbi közép-európai alkotó, a magyar Szalay és a szlovák Sokol a 20. század meghatározó grafikusművésze volt.
“Bár soha nem találkoztak, életük hasonló fordulatot vett, mindkettejükre rendkívüli módon hatott Picasso, így kapcsolódik össze hármójuk művészete” – fejtette ki Gyutai Csaba.
Az ügyvezető beszámolt arról, hogy a Várkert Bazárban a Szárazárok színpadon szerdánként teltházzal megy a kertmozi, ahol magyar művészfilmek láthatók. Szintén szabad téren, a neoreneszánsz kertben augusztus 14-ig a Zenélő Budapest programsorozat keretében minden péntektől vasárnapig huszárruhás rézfúvós együttes szórakoztatja a közönséget, ugyanott vasárnap délután budai polgárok múltidéző dallamai szólnak.
Július 29-én pénteken indul újra és minden este látható a Nemzeti Táncszínház Táncbazár című, 16 előadásból álló sorozata az Öntőház udvaron. A fellépők között lesz a Duna Művészegyüttes, a Magyar Állami Népi Együttes és külföldi előadók.

2016. július 26., kedd