Kezdőlap Gazdaság Drogériákban is lehet csekket befizetni

Drogériákban is lehet csekket befizetni


A Magyar Posta Zrt. együttműködve csekkbefizető automatákat állít üzembe 25 drogériában – közölte a posta és a Rossmann Magyarország Kft. az MTI-vel pénteken.

A közlemény szerint péntektől a Rossmann 7 üzletében – 6 budapesti és egy üllői – lehet majd csekket befizetni. A további automaták telepítése folyamatos, várhatóan szeptember végéig tart. A Magyar Posta tárgyalásokat folytat más kiskereskedelmi hálózattal is csekkbefizető automaták kihelyezésére.
A csekkbefizető automatán keresztül bankkártyával – kártyás vásárlási tranzakcióként – és készpénzzel is befizethetőek a csekkek. Egy fizetési művelettel legfeljebb 290 000 forint értékben, maximum öt csekk adható fel
A posta felidézte, hogy klasszikus termékeit – így a csekket is – a kor követelményeinek és az ügyféligényeknek megfelelően modernizálja.  Ennek jegyében az elmúlt másfél évben számos újítást vezetett be: QR-kódok jelentek meg a csekkeken, így ma már az iCsekk alkalmazás segítségével pillanatok alatt befizethetőek a csekkek; csekkbefizető automatákat telepített a bevásárlóközpontokba és a forgalmasabb postákra; bevezette az ingyenes bankkártyás csekkbefizetést. E folyamat része a mostani megállapodás a Rossmann-nal.

gpp \ gte

MTI 2016. július 29., péntek