Kezdőlap Rendőrségi hírek Egy éjszaka, három bűncselekmény

Egy éjszaka, három bűncselekmény

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

A jánoshalmi rendőrök néhány órán belül beazonosították, elfogták és őrizetbe vették a 25 éves mélykúti férfit.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Jánoshalmi Rendőrőrse nyomozást folytat lopás vétség és garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt L. Mihály 25 éves mélykúti lakos ellen.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2016. július 18-án arról, hogy 2016. július 17-én az esti órákban ismeretlen elkövető besurrant egy mélykúti házba, ahonnan egy mobiltelefont vitt magával.

Az éjszaka folyamán Mélykúton további két lopás is történt. Az ismeretlen tettes előbb egy ingatlan garázsából egy kerékpárt lopott el, majd az utcán egy lezárt állapotban hagyott gépkocsi ablaküvegét betörve a járműből dohánytermékeket, valamint egy USB töltőt tulajdonított el.

A rendőrökben a bevezetett nyomozási cselekmények eredményeként felmerült a gyanú, hogy a három bűncselekményt L. Mihály mélykúti lakos követte el. A Jánoshalmi Rendőrőrs munkatársai a férfit 2016. július 18-án 12 óra 30 perckor lakásán elfogták. Ezt követően házkutatást tartottak a gyanúsított ingatlanjában, ahol megtalálták az eltulajdonított tárgyakat, amelyeket lefoglaltak.

Az eljárás során beszerzett adatok szerint a feltételezett elkövető megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2016. február 6-án egy helyi benzinkútról tankolást követően gépkocsijával fizetés nélkül elhajtott, valamint nyolc nappal később megfenyegetett egy mélykúti lakost, majd a vita hevében a sértett kezéből kirúgta a mobiltelefonját.

L. Mihályt a jánoshalmi rendőrök – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását.