Kezdőlap Események Egy nap a múltban – a Wojtyla Ház Ópusztaszerre látogatott

Egy nap a múltban – a Wojtyla Ház Ópusztaszerre látogatott

A Karol Wojtyla Barátságközpont élete bővelkedik érdekes eseményekben és programokban. A ház szervezésében július 28-án, csütörtökön lehetőség nyílt részt venni egy kiránduláson Ópusztaszerre, melyen az Alföldi Régió Magazin szerkesztősége is jelen lehetett. Az egész napos programon mintegy negyven fő vett részt, akiknek jelentős része kedvezményes árakkal tekinthette meg a látványosságokat.

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba tett látogatás egytől egyig lenyűgözött mindenkit a kecskeméti csoportból. A busz reggel 8 órakor indult el Kecskemétről, a Katona József Színház elől, majd Ópusztaszeren a Feszty-körkép megtekintésével kezdődött a program. A hatalmas festmény körbejárását hangjátékok kísérték, minek segítségével a szemlélődő egészen a honfoglalás kori Kárpát-medencében érezhette magát. A körkép megtekintése után választható programként a csoport nagy része a panoptikumot nézhette meg, majd a délután folyamán néhány óra rendelkezésünkre állt, hogy bejárjuk a múltidéző skanzent, ami ugyancsak elvarázsolta a csoport tagjait.

A kiránduláson részt vett Farkas Pál, a Karol Wojtyla Barátság Központ szervező munkatársa, valamint a gondozottak hozzátartozói, vagy külsős személyek is jöhettek a kecskeméti csoporttal. A délután folyamán mindenki önállóan eldönthette, mit szeretne megtekinteni még az emlékpark területén, így lehetőség volt például lovasbemutatót, vagy 3 dimenziós filmvetítést is nézni a magyarság történelméről. Délután négy órakor indult el vissza Kecskemétre a busz, ekkorra már mindenki kellőképpen elfáradt a mozgalmas nap után.

A Wojtyla Barátságközpont gyakran szervez hasonló kirándulásokat, kitűnő lehetőségeket nyújtva ezzel azoknak, akik csak nehezen, vagy egyáltalán nem engedhetnék meg maguknak az ilyen programokat.

További képek: