Kezdőlap Események Elkezdődött a Kodály Művészeti Fesztivál

Elkezdődött a Kodály Művészeti Fesztivál

A Hírös Agóra Kuturális Központ adott otthont a július 18-án, indult Kodály Művészeti Fesztivál megnyitó ünnepségének, amit Erdei Péter, – Liszt- és Bartók-Pásztory díjas karnagy, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze indított útjára. Hétfő este a megnyitó után a tavalyi évben elhunyt Kubinyi Anna Kossuth- és Príma Primissima díjas textilművész emlékkiállítása volt megtekinthető, majd nyolc órától a Piarista Templomban tartott koncertet a kecskeméti Ars Nova Énekegyüttes.
A Kodály Művészeti Fesztivál nyaranta számos kiváló hangversennyel, kiállítással és más kulturális rendezvénnyel gazdagítja Kecskemét éves programkínálatát, nemcsak a helyieknek, hanem a városba látogató hazai és külföldi vendégeknek örömére is.

Ebben az évben is a műfajilag sokszínű és minden korosztály számára vonzó program került összeállításra, amelyben azonban kiemelt szerepet kapott a kórusművészet, Kodály életművének egyik legfontosabb területe.
Nemzetközi hírű és rangú hazai és külföldi együttesek lépnek fel, és népszerűsítik a kóruséneklést, varázsolják el a nagyérdemű közönséget.

2016. július 19., kedd