Kezdőlap Események Elkezdődött a tizennegyedik Csiperó

Elkezdődött a tizennegyedik Csiperó

 

Kecskemét ismét a gyermekek fővárosa lesz egy héten keresztül. Immár a tizennegyedik alkalommal rendezik meg városunkban az Európa Jövője Egyesület csereprogramját, a Csiperó Fesztivált, melynek keretein belül idén huszonhat különböző országból érkeztek csoportok. A vasárnap este hat órakor tartott megnyitón számos csoport bemutathatott egy-egy előadást, amit hatalmas érdeklődés fogadott a kecskemétiek részéről.

Először a Mercedes Benz Gyár Kosárlabda Akadémiája és a Kecskeméti Hírös Tánctanoda tartottak bemutatók, majd a vendégeké lett a színpad. Brno (Lišňáček és Bystrouška néptáncegyüttes), Yakutsk (Eyeer, Etigen és Dygyn folklór csoportok), Nimes (A Diderot iskola „Le Rythme dans les Peaux” csoportja), Új-Delhi (Mount Carmel Iskola csoportja), Zsigárd (Napsugár gyermekcsoport), Poznan („Piroska” Magyar Ének és Táncegyüttes),  és Radłów (Mali Radłowianie néptáncegyüttes) varázsolta el a közönséget a megnyitó ünnepségen.

„Európának addig van jövője, amíg tudunk, merünk különbözőek lenni. Amíg úgy keressük a közös értékeket, a közös álláspontot, hogy közben megőrizzük a saját értékeinket, és hallatjuk a saját hangunkat – fogalmazott a megnyitón Novák Katalin Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkár.

Az előadások után Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterasszony átadta a Város Kulcsát a legfiatalabb részvevőknek, Borbély Eszternek, Nádudvari Benedeknek, a Hírös Néptánc Tanoda két tagjának, valamint a szlovákiai Császár Lénának és Sunnie Ellisnek (Gloucester).