Kezdőlap Olvasgató Idős betegeket kifosztó ápoló ellen emelt vádat az ügyészség

Idős betegeket kifosztó ápoló ellen emelt vádat az ügyészség

Két év alatt mintegy húsz idős beteget fosztott ki egy ápoló a szentesi kórházban, az ügyészség vádat emelt ellene – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a Szentesi Járási Ügyészség kifosztással, lopással, illetve foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfit.
A vádirat szerint a szentesi kórházban két éve ápolóként dolgozó férfi anyagi problémáit úgy kívánta rendezni, hogy 2014 márciusától idős betegeket károsított meg. A vádlott kihasználta, ha a páciensek elhagyták kórtermüket, de előfordult, hogy az öntudatlan, védekezésre képtelen állapotban lévő beteg fülbevalóit vette ki, aranygyűrűjét húzta le vagy kézitáskájából vett el készpénzt. A kórházból a vádlott 170 ezer forint értékben egészségügyi eszközöket is ellopott.
Egy álmatlanságra panaszkodó betegnek orvosi utasítás nélkül olyan gyógyszert adott, amelytől a páciensnek leesett a vérnyomása. A beteg a gyógyszermérgezés miatt további kezelésre szorult – tudatta a csoportvezető ügyész.

bkzg \ bhi

MTI 2016. július 26., kedd