Kezdőlap Események Ismerjük meg szülőhazánkat! – Bács-Kiskun a mi megyénk

Ismerjük meg szülőhazánkat! – Bács-Kiskun a mi megyénk

A „Bács-Kiskun a mi megyénk” rendezvénysorozat mai alkalmával a Kiskunfélegyházi járásról tudhattak meg érdekességeket Kecskemét lakói. Jelen voltak és beszédet mondtak többek közt a félegyházi, a gátéri, a pálosszentkúti és a bugaci polgármesterek, akik kiemelték az értekeink gyűjtésének fontosságát, melyek segítenek a mindennapok leküzdésében. Csányi József, Kiskunfélegyháza első embere kiemelte, hogy egy település nem tud önmagában értéket képviselni, s ezért is fontos az összefogás a térségben.
Jánosiné Gyermán Erzsébet, Gátér polgármestere elmondta, hogy a település 92 éves múlttal rendelkezik és hogy rendkívül fontos a közösségi és kulturális élet. 22 éve működik Gátér néptánccsoportja, és érdekesség, hogy a gátéri volt a legutolsó lovas postás Magyarországon.
A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat „Bács-Kiskun a mi megyénk” rendezvénysorozatát június 10-én indította, melynek során minden hónap első péntekén egy-egy járását mutatja be elsősorban Kecskemét lakosainak. Az adott járás felfedi természeti-, turisztikai- és tárgyi értékeit, hagyományait, házi, tájjellegű termékeit. Céljuk, hogy mindenki számára kinyissák azt a vastag és színes könyvet, mely Bács-Kiskun megye páratlan turisztikai élményeibe vezeti be olvasóját.

Képek a rendezvényről:

https://www.facebook.com/marta.zimacsek/posts/10207796715370108

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1749306802010462&id=100007934777254