Kezdőlap Események Kultúrák keveredése a Főtéren

Kultúrák keveredése a Főtéren

A tizennegyedik alkalommal megrendezett  Csiperó Fesztivál harmadik napján  különböző néptánccsoportok várják a Főtérre látogatókat a „Gyermekvarázs – kultúrák találkozása” program keretében.

16 órától volt megtekinthető a mai első fellépő, a Mali Radłowianie néptáncegyüttes, akik Kis-Lengyelországból, Radłow-ból érkeztek városunkba. A csoport tagjai a helyi általános – és középiskolák hét és tizennégy éves közötti tanulói.  Hangszeren egy szintén Lengyelországból ide látogatott népzenei együttes kísérte őket.  A fiatalokkal, gyermekekkel teli csapat rendszeresen képviseli hazáját különböző helyi eseményeken, fesztiválokon.
A Mali Radłowianie néptánccsoport fő célja a lengyel kultúra, néptánc megőrzése és a lengyel népi élet megismertetése más országokkal, kultúrákkal. Arra buzdítják az embereket, hogy a művészetre úgy tekintsenek, mint bizalom felé vezető útra az életük minden szempontjából.

A Csiperó  fesztiválprogram azonban más-más izgalmas táncegyüttest, csoportot is tartogat az eseményen résztvevők számára, de ha ez nem elég, akkor 19:00-órától szintén a Főtéren az angliai Gloucester szórakoztatja a nézőket aszfalttánc produkciójával.