Kezdőlap Rendőrségi hírek Lezárt akta: Idős asszonyt rabolt ki

Lezárt akta: Idős asszonyt rabolt ki

AKecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.
Kecskeméten, 2015. október 28-án 9 óra 15 perckor egy 89 éves asszony az utcán sétált, amikor egy ismeretlen személy hátulról megtámadta és ki akarta tépni kezéből a táskáját. Mivel első próbálkozásra nem sikerült, az idős nőt bántalmazta, majd a megszerzett készpénzzel és személyes iratokkal elfutott. Pár nappal később a sértett feljelentést tett a rendőrségen.
Az eljárás során beszerzett információk alapján a nyomozók beazonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. Az akkor még gyermekkorú fiú gyanúsítotti kihallgatásán beismerte tettét. A nyomozás adatai szerint a 13 éves kecskeméti lakos a támadást követően a rabolt pénzt elköltötte, a szatyrot pedig eldobta.
A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a napokban befejezték a nyomozást, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészségnek küldték meg.

2016. július 13., szerda