Kezdőlap Régió Londoni Tőzsde: a tíz „leginspirálóbb” magyar vállalat között a Carboferr

Londoni Tőzsde: a tíz „leginspirálóbb” magyar vállalat között a Carboferr

  1. július 12., Budapest – Felkerült a London Stock Exchange Group által összeállított az „1000 leginspirálóbb európai cég” listájára a teljesen magyar tulajdonú Carboferr Kereskedőház Zrt.

 

A londoni tőzsde kiadványa (1000 Companies to Inspire Europe) Európa 1000 leggyorsabban növekvő és legdinamikusabb kis- és középvállalatát gyűjtötte össze, amelyben 10 magyar cég is helyet foglal. Ebbe az elitklubba került a 2011-ben alapított hazai tulajdonú, Carboferr Kereskedőház Zrt is, amely elsősorban acél- és műanyagipari alapanyagokat, valamint non-food FMCG termékeket forgalmaz, illetve több mint 150 kereskedelmi és gyártó partnerrel rendelkezik.

A 20-30 millió euró közötti bevétellel rendelkező cégek sorában helyet foglaló Carboferr több mint 50 különböző iparág átvizsgálását követően került fel az impozáns listára.

 

„A ’Business Superbrands 2016’ díj elnyerése után, a London Stock Exchange Group listájára való felkerülés egy újabb elismerése az üzleti modellünk sikerességének, a menedzsmentünk üzleti víziójának és a munkatársaink elkötelezett munkájának” – mondta Fazekas Roland, a Carboferr Zrt. vezérigazgatója.

Az idén első alkalommal megjelenő kiadvány célja, hogy bemutassa az európai térség munkahelyeinek kétharmadát nyújtó és a gazdasági forgalom 60%-át jelentő kis-és középvállalkozói szegmens kiemelkedő teljesítményt nyújtó cégeit. A listán szereplő vállalkozások átlagosan 71%-os bevételnövekedést értek el éves szinten az elmúlt három évben. A riportból ugyanakkor az is kiderül, hogy új munkahelyek létrehozásában az elmúlt két évben az érintett cégek 66%-os emelkedést produkáltak.