Kezdőlap Események Ma kezdődik Kiskunfélegyházán a Nyeregszemle

Ma kezdődik Kiskunfélegyházán a Nyeregszemle

Kiskunfélegyháza, 2016. július 15., péntek (MTI) – Ma kezdődik a kiskunfélegyházi Parkerdőben a Nyeregszemle és Nemzeti Lovaskultúra Fesztivál, amelyre csaknem négyszáz lovat regisztráltak.

A kifejezetten lovas hagyományokra épülő programsorozat célja, hogy a Kárpát-medence lovasai évente egyszer találkozzanak. A találkozó a látványos Nyeregszemle Kupa tréningjével veszi kezdetét, majd délután nyílt edzésekre és lovas szemináriumokra várják az érdeklődőket. A péntek Győrffy-Villám András Lovasok könyve című kötetének bemutatójával és táncházzal zárul.

A rendezvény leglátványosabb programjának idén is a Szent Korona hiteles másolata előtti szombati szemle és ünnepség ígérkezik. A díszöltözetben felvonuló lovasok a parkerdei nagytisztáson közös istentiszteleten vesznek részt. A nap további részében bemutatók és a Nyeregszemle Kupa selejtezői zajlanak majd. Szombat este a Szent Korona őrzésének történetével ismerkedhetnek meg az érdeklődők, majd a Széljáró Balladás zenél.
Vasárnap minden esély megvan rá, hogy rekordszámú csikós mérkőzzön meg egymással a Parkerdőben és arra is, hogy új világrekord szülessen lófektetésben a szervezők tájékoztatása szerint. Ezen a napon zajlanak a Nyeregszemle Kupa lovas ügyességi verseny döntői is.

A háromnapos rendezvényen a legkisebbek is megtalálják a nekik szóló programokat. A Hintalovasok Kertje mellett kézműves foglalkozásokkal, tanyasi- és vadállat-simogatóval, történelmi fogatfelvonulással, Furioso fajta- és solymászbemutatóval, lovaglási és íjászkodási lehetőséggel várják a gyermekeket.

bszan \ brr

MTI 2016. július 15., péntek